Nedelja, 28 Novembar 2021.
Poljoprivredni portal kluba 100P PLUS

DEŠAVANJA

zimski-seminar-farmera-tarajpg

Zimski seminar farmera

Danas u Vojvodini ima više od 50% traktora rađenih po evropskim standardima. To su traktori sa kabinom, sa sedištem za suvozača koje ima sigurnosni pojas. Naša pitanja se više odnose na učešće poljoprivredne mehanizacije u saobraćaju. Nas veoma interesuje šta sve moramo da registrujemo, pošto su tumačenja različita na lokalnom nivou.

OPŠIRNIJE

zimski-seminar-farmera-tarajpg

PROLEĆNA STRUČNA EKSKURZIJA

Posetu firmi „Farmatech“ u Ljutomeru, Internacionalnom sajmu poljoprivrednih mašina i opreme „Agritechnica“ u Hanoveru i fabrici CNH GmbH u St. Valentinu u Austririji ostvaren je u aranžmanu TA „Caravan“ iz Zrenjanina, čiji je direktor Vlado Dašić, profesor geografije.

OPŠIRNIJE

spit

Spit

Klub 100P plus organizovao je 17. jula 2014. Godine X jubilarni SPIT (Sabor poljoprivrede, industrije i trgovine) na porodičnom gazdinstvu Vojislava Maleševa, inače predsednika Kluba. Predstavljeno je, što stacionarno, što u radu, 100 mašina.

OPŠIRNIJE

spit

LETNJA POLJOPRIVREDNA ŠKOLA

Osma Letnja poljoprivredna škola održana je u pet mesta, između kojih je i Novi Bečej, kod braće Vrebalov, 21. avgusta. U svakom mestu je kao gost bio neko od članova Kluba 100P plus, koji je govorio o aktuelnim pitanjima iz agrara.

OPŠIRNIJE

savetovanje

Savetovanje o pšenici

Domaćin savetovanja je bio Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad. Predsedavajući savetovanja: dr Veselin Lazić i Žarko Kobilarov. Ispred Instituta skup je pozdravio naučni savetnik dr Vojislav Mihailović, pomoćnik direktora za organizaciju poslova u proizvodnji i plasmanu.

OPŠIRNIJE

zimska ekskurzija

Zimska stručna ekskurzija

Seminar je do sada najposećeniji: 453 slušaoca. Takođe, i firme su bile prisutne više nego ranije – pedeset i dve. Kao predavači na seminaru učestvovali su: Đorđe Bugarin, Žarko Galetin, Nenad Simić, dr Dušan Velisavljev, dr Branko Marinković…

OPŠIRNIJE

brazda znanja

Zimska brazda znanja

Nova saznanja iz poljoprivredne struke i nauke: ratarstvo, povrtarstvo, stočarstvo, skladištenje, dorada, noviteti poljoprivredne tehnike sa sajma Agritechnica – The World’s No.1, GPS…

OPŠIRNIJE

takmičenja

Takmičenja

Udruženje građana KLUB 100P plus (u daljem tekstu Klub) osnovano je 23.10.2003. godine, kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje građana, a u svojoj delatnosti okuplja napredne poljoprivredne…

OPŠIRNIJE