Utorak, 26 Oktobar 2021.
Poljoprivredni portal kluba 100P PLUS

E PIJACA

Kako bi se pomoglo srpskim poljoprivrednicima da u vreme vanrednog stanja plasiraju svoje proizvode Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je elektronsku platformu „E pijaca“, namenjena poljoprivrednim proizvođačima i potrošačima.

Pokrenuta je platforma https://pijaca.minpolj.gov.rs (Elekotronska Pijaca Srbije), a sve u cilju da se omogući proizvođačima kvalitetne hrane direktan kontakt sa potrošačima u gradskim sredinama, širom Srbije. Imajući u vidu trenutnu situaciju i ograničenost kretanja, naša platforma treba da donekle zameni postojeće sisteme distribucije i omogući potencijalnim kupcima lako povezivanje sa proizvođačima.

 

Dovoljno je uneti WEB adresu https://pijaca.minpolj.gov.rs, zatim kliknuti na kvadratić u donjem desnom uglu “Registracija domaćinstava”, a zatim kliknuti na “Registracija proizvođača”. Potom treba uneti elementarne podatke: kontakt, proizvodni program, web ili FB prezentacija, sisteme kvaliteta (ako postoje) i lokaciju (uneti na mapi). Procedura traje oko 5 minuta.