Utorak, 2 Jun 2020.
Poljoprivredni portal kluba 100P PLUS

Najave

Festival vina „Winexpo“

Detalji:
– Treći jesenji međunarodni festival vina „Winexpo“ predstaviće proizvođače vina iz Srbije i inostranstva na spratu aule Novosadskog sajma 12. i 13. novembra. Radno vreme „Winexpo“ je od 16,00 do 22,00h , a kotizacija za posetioce je 500 dinara.

– Cilj festivala je negovanje kulture vina, a posetioci će moći da degustiraju vina i hranu i nauče o slaganju vina uz određenu hranu, uz pomoć ekskluzivnih restorana sa teritorije Novog Sada.

– Mladi stručnjaci iz Srbije, Slovenije i Makedonije baviće se temama iz enologije i turizma. Posetioci će imati prilike da prate i kulturno-umetnički program.

Treća berza sadnog materijala

Detalji:
– Novosadski sajam treći put organizuje Berzu sadnog materijala od petka 26, do nedelje 28. novembra 2010. Želja da se doprinese reafirmaciji rasadničarstva i proizvodnje sertifikovanog loznog materijala i namera da se izađe u susret svima koji planiraju izgled voćnjaka vinograda i vrtova za naredno proleće ili naredne godine, pokazale su se opravdane.

Sadnice jabuke u rasadnku Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu; foto: V. Lazić, Rimski šančevi, 2009.

– Treća berza sadnog materijala organizuje se u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu, Departmanom za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu i Društvom voćara Vojvodine.

– Učesnici: proizvođači sadnica, dendrološkog materijala, semenske robe, reprodukcionog biljnog materijala, dekorativnih biljaka, sredstava za prihranjivanje i zaštitu biljaka i mineralnih đubriva; potom: prodavci alatki za uzgoj i održavanje sadnog materijala, i prateće opreme.