Nedelja, 15 Decembar 2019.
Poljoprivredni portal kluba 100P PLUS

Važiće računi od 1. oktobra 2010.

Beograd, 17.11.2010.

Detalji:
– Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će za subvencije po hektaru u 2011. godini prihvatati fiskalne račune koji su izdati od 01. oktobra 2010. godine, kao što je bilo i ove godine. Ovim će se omogućiti poštovanje proizvodne godine u poljoprivredi i olakšaće svim poljoprivrednicima sam postupak prikupljanja fiskalnih računa, obzirom da se deo kupovina repromaterijala obavi u jesen.

– Što se tiče drugih uslova koji će važiti za dobijanje subvencija po hektaru u 2011. godini, oni će biti slični uslovima koji su važili ove godine. Detaljno će biti razrađeni uredbom koja će se doneti početkom naredne godine.

Aktivan poljoprivrednik (farmer) u Bačkom Gradištu rastura stajnjak. Podvučeno: „Samo će aktivna poljoprivredna gazdinstva imati pravo na subvencije Ministarstva poljoprivrede”; foto: V. Lazić, 12.11.2010.

– Najvažniji zadatak za poljoprivredne proizvođače u narednom periodu je obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava, o čemu će poljoprivredni proizvođači biti naknadno obavešteni, kada za to dođe vreme. Već sada se može reći da će se obnova registracije obaviti po pojednostavljenoj proceduri, što će biti olakšanje za poljoprivredne proizvođače. Obnova će se vršiti u periodu od 1. februara do 31. marta 2011. godine u Upravi za trezor, gde su poljoprivredna gazdinstva i registrovana. Samo aktivna poljoprivredna gazdinstva će imati pravo na subvencije ministarstva.

Ministarstvo poljoprivrede