Četvrtak, 27 Jun 2019.
Poljoprivredni portal kluba 100P PLUS

Žetva za Ginisa i decu

Čak 303 kombajna je istovremeno radilo sa ciljem da se prikupi novac za funkcionisanje internacionalnog dečijeg kampa!

 

Moćni kombajni udruženi u humanitarnoj akciji

 

U Kanadi, u Manitobi, je u avgustu postavljen Ginisov rekord u broju kombajna koji su istovremeno radili na jednom polju. Ukupno 303 kombajna su zajednički skidali usev ozime pšenice, a cilj akcije je, osim postavljanja rekorda, bilo prikupljanje novca za rad dečijeg internacionalnog kampa.

Prethodni rekord postavljen je 2012. godine kada je radilo ukupno 244 kombajna tokom pet minuta. Da bi novi rekord bio validan, kombajni su ove godine morali da rade najmanje pet minuta. Oni su radili čak sedam minuta na polju pšenice veličine 125,5 hektara i za to vreme požnjeli su usev sa površine od 100 hektara.

Događaj nazvan Žetva za decu pobudilo je veliko interesovanje, a organizatori se nadaju da su prikupili dovljno novca koji će biti uplaćen organizaciji dečijih internacionalnih kampova s ciljem da se mreža ove organizacije proširi po čitavom svetu i razvija u saradnji s lokalnim  vlastima.  Cilj akcije bio je da se, pre svega, angažuje i u akciju uključi poljoprivredni sektor širom sveta i da se zajednički pomogne svoj deci.

 

S. K.