POZIVNICA ZA SVE ZAINTERESOVANE

 

VII KLUPSKI SPIT

Petak, 15. jul 2011, Kać, otvaranje u 10 h

 

SPIT će se održati u Kaću, na parceli Vojislava Maleševa koja se nalazi pored puta Novi Sad – Zrenjanin i onog koji vodi za salaš 84. Ukoliko ne budemo uspeli da privremeno otvorimo zapreku kod kaćke petlje koja je postavljena radi asfaltiranja puta prema Zrenjaninu, do parcele se dolazi tako što se po ulasku u selo, posle benzinske stanice, skrene levo u ulicu, na izlasku sela pređe železnička pruga i put za Zrenjanin i onda je tu – poligon SPIT-a. Ovaj sistem je poznat u nauci pod nazivom: “Okolo kere pa na mala vrata“.

Sa SPIT-a u Kaću, 2009. godine; foto: L. Lazić

Na SPIT-u se izlaže:

  • Mašine i oprema – stacionarno i u radu
  • Rezervni delovi, ulja i maziva, pesticidi, mineralno đubrivo, seme…
  • Ponude: uslovi kreditiranja, osiguranje useva i vozila, lizing…

PROGRAM

Predsednik UO
Vojislav Malešev

Zamenik predsednika UO
dr Veselin Lazić

 

 

Poštanske marke „Za hram Svetog Save na Vračaru“: foto: V. Lazić

 

 

Jovo Nanovo

 

Na pošti, kod predaje pisama sa pozivom za SPIT, kažu: nije dovoljno redovna poštanska  već i doplatna za izgradnju hrama Sv. Save. Taman mislim neće više biti “hrama”, a ono “Jovo nanovo”. Razmišljam:

  • Zašto bi neko ko nije pravoslavac ili je ateista, davao novac za izgradnju hrama Sv. Save?
  • U Beogradu nedostaju inkubatori za prevremeno rođenu decu, a mi gradimo, gradimo hram najveći… Beograđani se već time “puvaju”.
  • Velikodostojnici – patrijarh, vladike… sve bogatije, pozlaćenije odežde nose i sve bešnjim kolima se voze. Ne mare oni, kao ni vlast o siromaštvu naroda.

V. Lazić